Gázkészülék beüzemelés

Miért kell szakemberre bízni a beüzemelést?

Gázkazán

Fontos, hogy a gázkészülék beüzemelését mindig olyan szakember végezze, aki betartja a gyártó által meghatározott előírásokat. A beüzemelés lényegtelen apróságnak tűnhet az új gázkészülék vásárlásakor, de mégis roppant fontos, hogy minden esetben olyan szakember végezze, aki követi a gyártó utasításait!

Hogy miért olyan lényeges ez?

Mert egy nem megfelelő módon üzembe helyezett gázkészülék akár életveszélyes is lehet, a megfelelő beüzemelés viszont biztosítja az Ön és családja biztonságát. A szakemberek beüzemeléskor ellenőrzi, hogy megfelelő-e a gázkészülék állapota, megfelelő módon, a készülék működésének biztonságosságára ügyelve üzembe helyezi azt, és tájékoztatja Önöket a gázkészülék használatáról.

Nem is beszélve arról, hogy a gyártóval kapcsolatban álló szakember által végzett megfelelő beüzemelés a garancia záloga is egyben.

Mi az Önök biztonsága és megelégedettsége érdekében az általunk szervizelt gázkészülékek gyártóival folyamatosan kapcsolatban állunk, szervizeseink pedig rendszeresen képzéseken vesznek részt.

Milyen márkájú gázkészülékek beüzemelése kapcsán tudunk segíteni?

A Bravo-Gáz Kft. az alábbiakban felsorolt márkájú vízmelegítők, cirkó berendezések, hőközpontok, állókazánok, kondenzációs készülékek
beüzemelését, illetve garancia érvényesítését vállalja:

Bosch
Vaillant
Beretta
Chaffoteaux
Radiant
Baxi
Buderus
Remeha
Ariston


Új gázkészüléke beüzemelésével kapcsolatban hívja most diszpécsereinket a következő telefonszámokon:

Mire van szükségünk a gázkészülék beüzemeléséhez?

A beüzemelést csak bizonyos feltételek teljesülésekor áll módunkban elvégezni.
A gázkészülékek beüzemeléséhez az alábbi engedélyekre lesz szüksége (erre egyébként a szolgáltatás megrendelésekor is felhívjuk a figyelmét):

  • Gázmeo
  • Kéményseprő szakvélemény
  • EPH nyilatkozat


A beüzemelés további feltételei:

  • Gázellátás
  • Áramellátás
  • Termosztát, szabályozó vezeték megléte
  • Fűtésszerelvény nyomás alá helyezése


Gázmeó nélkül kizárólag azonos funkciójú és azonos teljesítményű készüléket szabad lecserélni és üzembe helyezni. Kéményes készülékeknél ebben az esetben szükséges a kéményseprői szakvélemény és a kivitelezői nyilatkozat is.

Ha a készülék flexibilis gázcsatlakozással van bekötve, akkor csőtörésre záró szelep, éghető anyagú flexibilis cső esetén hőre záró szelep is legyen beépítve a készülék gázelzáró csapja után! Ilyenkor nagyon fontos az EPH (érintésvédelmi) nyilatkozat megléte!

Ajánljuk minden esetben az iszapcsapdás szűrőt (SPIROVENT), kéményes készülékeknél szén-monoxid érzékelőt, használati melegvíz oldalra vízkő elleni védekezéshez polifoszfátos vízkezelőt.

Rendelje meg máris gázkészüléke beüzemelését, vagy tegye fel kérdéseit a fenti elérhetőségeink bármelyikén!